zaterdag 2 februari 2008

Entrada Peru

Ik ben in Peru aangekomen, veilig en wel ..... en heel wat later!

Het is nu kwart voor negen in de ochtend (6 uur tijdverschil met Holland (eerder dus)) en ik kom net mijn bed uit rollen. Heerlijk in het zonnetje een beetje mens geworden want van deur naar deur heeft het me toch bijna 30 uur gekost ;( Was wel wat om Lima binnen te komen, onwijze rij voordat je douane door mocht (ruim 1 uur) en dan blijkt dat er heel veel bagage is maar niet die van mij (en anderen) waarschijnlijk was mijn tas nog in Madrid. Dus weer een 1 uur in de rij voor een papiertje en ik van vanavond na 9 uur mijn tas ophalen (als die er is....)

Klein detail, heb dus niet mijn tanden kunnen poetsen. Ga zo maar eens naar een supermarkt om wat te kopen en kijken hoe ik de dag door kom. Sim-kaart kopen en een dagtas enzo.

Tijdends de vlucht een tijdje met een Peruaan gesproken die in Barcelona werkt. Hij heeft me nog wat tips gegeven dus die ga ik volgen! Met het praten in Engels, Italiaans en 1 les Spaans ging het nog wel oke, dus dat gaat helemaal goed komen!

Mijn eerste indruk van Lima is dat het lekker warm (27C) en droog is. Het ligt aan de zee en de wegen zijn niet zo goed (waar je allemaal al niet op let, he). Ik hoorde net van Birgit dat het vannacht heeft gesneeuwd in NL, ben ik blij ik dat hier ben ;)

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Ha Jonathan!

Je reisverslag doet mij denken aan die 'good old days' toen ik ook nog de wereld overzwierf. Ik had mij op een zeker moment een zogenaamde 'pilotenkoffer' aangeschaft. Dat is een formaat koffer die nog net als handbagage meemocht en waarin ik mijn laptop en belangrijke dossiers, maar vooral ook een tandenborstel en een eerste verschoning... Inderdaad, precies om wat jou nu ook overkomt: bagage komt (lang) niet altijd aan / wordt door lokale werknemers op de vliegvelden 'weggemaakt'/ gestolen / doorverkocht. En wees eerlijk, wat zou jij doen als je geen cent te makken hebt...
Vorm van ontwikkelingshulp moet je maar denken! Knop op 'improvisatie' en veel plezier!

Groet,

Dan

Anoniem zei

JONATHAN!!

wow 30 uur is echt wel lang!! Maar ik ben heel blij dat je veilig bent aangekomen! Nu eerst maar lekker bij komen! In The Netherlands is het vreselijk weer, bij je volgende blog moet je wat zonnestralen stoppen oke?

Liefs,
je zusje!

Anoniem zei

Hoi Dan,

Ja, idd ontwikkelingshulp. Alle belangrijk dingen (paspoort, creditcard, lenzen, camera en muziek) heb ik. Dus als ik het vanavond niet terug krijg, kan ik gewoon weer wat kopen.
Lima is trouwens een relaxed stad aan het strand, moet wel even wennen aan het warme weer maar dat komt vanzelf!

Groeten,

Jonathan

Anoniem zei

Hoi Jonathan,

Fijn dat je er bent, het genieten kan beginnen! Leuk dat je ons op de hoogte houdt! Veel plezier

mama

Anoniem zei

mm klinkt zoals het reizen hoort, lang en vermoeiend hahaha, maar als je straks je spullen hebt gaat het dan eindelijk allemaal beginnen.. have fun :)
jen

Anoniem zei

jonathan-travelblog.blogspot.com is very informative. The article is very professionally written. I enjoy reading jonathan-travelblog.blogspot.com every day.
bad credit personal loan
online payday loan