donderdag 1 april 2010

Manila transport

Vanochtend merkte ik nog beter dat ik in een ander klimaat terecht ben gekomen. Het is hier warm, vochtig en je wordt er sloom van. Je merkt ook dat het hier niet zo schoon is als in HK (je ruikt het zelfs soms). Na aantal minuten lopen was begon ik al licht te zweten. Dus dat leek mij ook een prima reden om naar de kapper te gaan. Wat haar eraf zal allicht koeler zijn. In de LP had gelezen dat je bij kapper van de Club Intramuros Golf Course geweest moest zijn en een volledige behandeling moest nemen. Dus dat leek mij wel wat. Op de foto lijkt het net alsof ik de dames behandeling had gekozen maar niets is minder waar want een scheerbeurt zo daar vast niet bij zitten.
Hierna voelde ik me heerlijk! Ook al was ik vroeg opgestaan. Wil toch een keer van die jetlag af. Voor de rest heb ik veel door de stad geslenterd. Op de voet vind dit meestal prettig om de orientatie en grootte ervan te leren kennen. Natuurlijk niet alles per voet gedaan, daarnaast gebruik gemaakt van de taxi, paard en wagen en fietstaxi. Het enige voertuig dat ik nog niet genomen heb is de Jeepney. Dit lijkt op een legerjeep maar is meer en bus. Ze hebben vaste routes en je kan op- en afstappen wanneer je wil.


Mijn hostel ligt dichtbij de Roxas Boulevard en daar kan een zonsondergang natuurlijk niet aan ontbreken. Daarna geprobeerd wat te gaan eten. Het is in Manila eigenlijk net andersom dan HK. Daar werd ik niet gezien en hier wil ik niet gezien worden. Er komen constant mensen op af of iets wil kopen, eten, drinken, cigaretten tot viagra pillen en young ladies aan toe...
Zal ook blij zijn als ik deze stad ga verlaten. Heb min of meer al een plan gemaakt maar doordat het Pasen is, is veel dicht. Kijk wel waar ik uit kom. Morgen ga ik trouwens iets unieks meemaken. En daarvoor komt het wel goed uit dat het Pasen is.

Geen opmerkingen: