woensdag 14 april 2010

Beaches and beaches

Ik begin al aardig hier te wennen op dit eiland. Het is hier lekker relaxed en er zijn voldoende voorzieningen. Voor de afwisseling is dat wel fijn.
Gisteren na een lekker ontbijt genuttigd te hebben naar het strand gelopen. En daar zag ik Erik al proffesioneel aan zijn kite hangen en mooie baantjes maken. Natuurlijk wat actie foto’s gemaakt.
Daarna met de tricycle naar het noordelijke puntje van het eiland gegaan, naar Puka Shell Beach. Lekker strand was dit, vrij verlaten en uiteindelijk week een mooie zonsondergang. Ook weer gesnorkeld. Had die dag wel oordruppels gekocht en watten met vasaline. Had namelijk geen zin in meer gedoe met mijn oor. Dus gewoon weer op de oude manier mijn oor afgeschermd voor het water. Was wel cool, Erik had een compact camera die ook onderwater foto’s kan. Zag onderwater een hele mooi vis. Ik zag hem heel er moeilijk omdat hij net op een steen leek maar doordat het af en toe bewoog, viel hij op.
’s Avonds weer lekker naar White Beach gegaan. Nog een filipijnse delicatesse gegeten: Balut. Een eende ei dat zo bereid was dat er specifieke energieke krachten aan toe geschreven werden. Merkte er trouwens niet zoveel van.

Het huisje van Sas en Erik wel luxe en ik vind het heel fijn om gebruik te maken van hun laptop!
Aan het varen van Erik kwam vanmiddag abrubt een eind doordat de wind plotseling weg viel en hij daardoor stil kwam te staan. De val die hij maakte, was best wel ernstig. Doordat het eb werd stond er niet veel water en kwam Erik op de bodem terecht. Op zich niet zo heel erg maar wel als het bezaait is met zeeegels. Hij is net verzorgd en op de prekplekken van de zeeegel is warme azijn gedaan. Dit schijnt te helpen om de puntjes uit de huid te krijgen. Het is beter om ze rustig te laten zitten en ze vanzelf eruit te laten gaan dan ze geforceerd eruit te halen. Dit was bij een andere jongen gebeurt en die is naar Manila gevlogen om hulp te krijgen tegen bloedvergiftiging. Gelukkig is het met Erik lang niet zo ernstig en heeft hij ook nauwelijks pijn. Maar wel balen voor hem!

Geen opmerkingen: