vrijdag 9 april 2010

The journey to the signature of dr. Yu

Ik had al geschreven dat ik een bewijs van een dokter moet hebben voor het volgen van de Open Water Padi Course. In de Medical Center in dit dorpje hadden ze geen oorkijk ding. Dus ben ik 's avonds naar dr. Wennie in het dorpje Panglao geweest. Natuurlijk was er een wachtrij maar ach, heb toch vakantie. Tijdens het wachten nog wat te drinken gehaald: halve liter Coke voor 23 euro cent. Dat zijn nog eens de prijzen.
Toen ik aan de beurt was, had ik uitgelegd hoe het zit mijn oor geschiedenis aan dr. Wennie. Zij begreep het goed dat ik graag wilde duiken maar zij kon helaas geen akkoord geven omdat haar intrumenten niet toereikend waren om mijn trommelvlies te zien. Daaren tegen had ik wel dikke pret met haar. En zij legde mij uit dat het hard werken was en ze graag met pensioen zou willen gaan maar er moest toch iemand voor de klasse C en D medische zorg geven. Zij gaf mij het adres van een gespecialiseerde oor kliniek in Tagbilaran.
Ik had ook al contact opgenomen met Nederland om het bewijs via mijn eigen oorarts te krijgen maar dit verliep niet zo snel omdat de polikliniek al dicht was....

Die ochtend om 6 uur opgestaan omdat mijn motorchauffeur om 7 uur klaar stond. Had al een deal met hem gemaakt. Na wat gezoek in Tabilaran eindelijk de speciale kliniek gevonden. Uiteraard weer een rij (ook klasse C en D mensen?). Komt er een jongen naar mij toe en legt mij uit dat er alleen de eerste 20 mensen geholpen worden. Nou, dat ging mij natuurlijk niet lukken, was waarschijnlijk nummr 40.
Daar stond ik er te kort voor. De eerste in de rij stond er al vanaf 1 uur 's nachts. Natuurlijk niet de moed opgeven dus ik naar binnen en een babbeltje gemaakt met assistent. Bleek er nog een mogelijkheid te zijn als ik naar het Ramiro Municipal Hospital zou gaan. Dus ik weer achter op de motor en daar naartoe. Inderdaad was er een kleinere rij. Ik uitgelegd wat ik wilde en daarvoor was dr. Oliver Yu de meeste geschikte dokter maar die zou pas om 13 uur aankomen. Hmmm. Toen vroeg ik wat er mogelijk was om 's ochtends een dokter te zien. Die was er inderdaad als ik naar het Bohol Medical Care Instituut zou gaan. Hup wij weer op de motor naar de andere kant van de stad.

Weer bij de assistent uitgeled wat ik wilde en na half uur was ik al aan de beurt. Had al helemaal uit mijn hoofd geleerd wat ik het beste kon zeggen. Maar dat bleek helemaal niet nodig te zijn want dr. Yu was zelf ook een duiker en begreep meteen waar het om ging. Na even in mijn oren gekeken te hebben, begon hij al te schrijven. 
Intussen met de assistent gebabbeld die zelf ook een oor operatie had gehad (door dr. Yu die beste dokter op dit eiland bleek te zijn). Ze wilde eigenlijk ook wel graag in mijn oor kijken.
Toen helemaal uitgelegd wat ze met mijn oor hebben gedaan en zij was zo geinteresseerd dat ik de gegevens van LUMC heb gegeven. En toen kreeg ik het fel begeerde ondertekende formulier. Ik zou de Padi cursus kunnen volgen!
Op de terugweg van het mooie uitzicht genoten en bij het Resort stond Manu al klaar om te beginnen! Beter kan gewoon niet.
Heb trouwens net in mijn inbox de bevestiging van mijn eigen oorarts ook binnen gekregen. Wat wil ik nog meer! Over een paar dagen heb ik mijn diploma!
Trouwens wel bijzonder dat nat het duiken mijn slechte oor prima is en mijn goede oor er meer moeite mee heeft. Hebben ze dat in Leiden tot goed gemaakt! Bravo!

1 opmerking:

Anita zei

Jeetje Jonathan ... jij maakt wel wat mee daar in verweggiestan! Leuk om je verhalen te lezen. Ik wens je nog heel veel plezier en mooie indrukken toe. Groetjes Anita