woensdag 14 maart 2012

Relaxen op het resort

De volgende dag begonnen met een heerlijk ontbijtje op een terrasje om de hoek en dat zonder te klimmen of te dalen. Elke spier in mijn benen deed zeer. Traplopen ging als een oud mannetje. Gelukkig stond deze dag in het kader van de R van Relax. De taxi bracht ons naar Langkah Syabas Beach Resort in Kinarut waar we binnen no time onder de palmbomen aan het strand lagen met uitzicht op de zee met hier en daar een eiland. Tevreden.
‘s Avonds voor maar liefst 1 RM  met een busje naar het centrum gegaan en daar bij een lokaal restaurant gegeten. Het bestellen ging wat lastig omdat wij niet zo goed Bahasa spreken en zij geen Engels. Het resultaat was overigens erg goed. In geen dagen hadden we zo goed gegeten: Nasi Goreng Pataya.
De volgende dag stond er alweer een busje voor ons klaar om ons naar een Wildlife park in Lok Kawi te brengen. Orang-oetans, olifanten, tijgers, gibbons, beren, vogels, slangen, tarsiers. Noem het maar op, alles wat in deze contreien in het wild leeft, was hier te zien. 
Er was ook nog een Animal show. Ben hier de uitdaging aan gegaan met de orang-oetans om te zien wie er sterker is. Nou, gigantisch verloren! We kregen allebei een kokosnoot en hiervan moesten we de schil eraf halen. De orang-oetan deed dit op z’n gemakje terwijl het mij nauwelijks lukte.
Voor de terugweg wilden we zelf voor ons transport zorgen. Dit ging redelijk. Na een tijdje langs de kant van de weg te hebben gelopen, vroegen we aan twee jongens op brommers in ons beste Bahasa of we de goede kant op gingen. Nee, dus. Hmmm. Geen probleem, stap maar bij ons achterop. En zo werden we getrakteerd op een leuke, verkoelende rit achterop de brommer. Vervolgens hadden we nog twee busjes nodig om bij ons Resort te komen. Dit was een verrassend en leuke ervaring. De middag aan het zwembad verder doorgebracht. Morgenvroeg gaat de wekker weer vroeg want dan gaan we naar Brunei! #zinin

Geen opmerkingen: